Log på Bliv medlem

Gardergaven til Dronningens 50-års regeringsjubilæum

Opdateret 13 Nov

Den nye vagtbygning ved Marselisborg Slot

Hendes Majestæt Dronningen markere sit 50-års regeringsjubilæum til januar 2022. Vi har i Gardernetværk gået og tænkt på, hvad vi kunne finde på at give Dronningen som en passende gave. I denne proces blev vi opmærksomme på, at der var et stort ønske om at få etableret en ny vagtbygning ved Marselisborg Slot. Da vi fra flere af vores yngre medlemmer har hørt, at det er en nedslidt (og grim) bygning, lå det lige for, at Gardernetværk stod i spidsen for en indsamling af penge, så den gamle bygning kunne blive erstattet med en ny.

DER SKAL SAMLES ca. 10 mio. kroner til opførelsen af den nye vagtbygning

Det gode formål

Der er to overordnede formål med at skaffe midler til en ny vagtbygning.

  • For det første synes vi, at garderne skal have de bedste forhold, når de holder vagt. Den nuværende bygning lever ikke længere op til det, som man med rette kan forvente, der stilles til rådighed for garderne på vagt.
  • For det andet er den nuværende bygning – som nævnt – ikke særlig køn. Tidligere lå der en mere charmerende bygning, som man kan se nedenfor. Der kan du også se nogle billeder af den nuværende bygning, samt ikke mindst billeder af den nye bygning, som trækker linjer tilbage til den gamle bygning, men som lever helt op til nutidens krav.

Den nye vagtbygning

Den nye bygning er er tegnet af arkitektfirmaet Kjaer & Richter i Aarhus, og projektet er lavet i samarbejde med Livgarden, Forsvarets Efterretningstjeneste og ikke mindst Kongehuset. Det er også herfra, at vi har erfaret, at en ny vagtbygning er et meget stort ønske fra vor Dronning.
 
De samlede omkostning til en vagtbygning er ca. 10 mio. kr. Det er selvfølgelig mange penge at skulle samle ind, men vi synes, at det vil være en fantastisk gave at kunne give til jubilæet i januar fra tidligere og nuværende gardere. Får vi mod forventning ikke samlet alle pengene sammen, så vil vi give det vi har fået samlet sammen. Får vi samlet mere sammen, vil de gå til at forbedre gardernes forhold andre steder efter aftale med Kongehuset.

Vil du eller din virksomhed være med i gaven

Vi har nu igangsat en indsamling, og håber, at rigtigt mange vil være med til denne indsamling. Giver man over 1.000 kr. får man sit navn på gavebrevet til Dronningen. Giver man selv eller ens virksomhed mere end 100.000 kr. bliver man inviteret med til et arrangement, der vil blive gennemført ved Marselisborg Slot, når den nye vagtbygning står færdig. Vi vil løbende her på siden fortælle om indsamlingen. 

Sådan bidrager man
Vi har lige fået tilladelse til at samle ind. Indbetaling kan ske til:

Via MobilePay

Indbetalinger via MobilePay kan ske via nummeret 12809, eller via linket nedenfor.

Husk at skriv dit navn i kommentarfeltet.
Indbetaler du mere end 1.000 kr. så send en email med navn og detaljer til michael@gardernetvaerk.dk så vi kan inkludere dig i gavebrevet.

Via Bankoverførsel

Konto i Nykredit
Reg. nr. 5474 
kontonummer 0958324.

IBAN: DK3554740000958324
SWIFT: NYKBDKKK

Husk at skrive navn og mailadresse ved indbetaling.

JubilærumsUr

I forbindelse med H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum i januar 2022, har Gardernetværk i samarbejde med det danske urfirma, About Vintage, skabt et ikonisk minde til dig der føler en stærk tilknytning til monarkiet.

Uret er blevet til som en del af projekt Gardergaven. For hvert solgt ur doneres 2.500 kr. til projektet.

Uret sælges for 4.995 koner og  50% af uret værdi er således dedikeret til projekt Gardergaven. About Vintage forestår alt salg som sker efter først-til-mølle princippet. Uret vil efter aftale med Kongehuset være fuldt tilgængeligt for offenligheden. Der er således ikke tale om et ur der er forbeholdt Gardernetværks medlemmer. Vi opfordre derfor medlemmer der kunne ønske sig et sådan ur til, at være klar til bestilling når uret frigives onsdag d. 10. november 2021 klokken 10.00.

Et unikt ur
– Bagsiden er historisk

Uret er godkendt af Kongehuset og har indgraveret H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæums logo på bagkassen. Det kommer i to varianter og der er blot produceret 50 ure i hver variant. Hvert ur har et individuelt nummeret. Den valgte model, 1926 AT´SEA Automatic, er i forvejen et limited edition ur i About Vintage serien. Vi er derfor rigtig stolte over, at det er netop dette ur som fremover kan bære den ikoniske og nummerede bagkasse med majestætens jubilæumslogo.

Uret kommer med en watchroll i høj kvalitets full grain læder, samt en sort silicone rem og en mørk brun læder rem.

M50 STEEL BLACK VINTAGE
M50 ROSE GOLD BLUE VINTAGE

Dækning af indsamlingen

12 aug. 2021

Tarveligt og grimt: Gardere vil forære dronning Margrethe ny vagtbygning ved Marselisborg Slot

13 aug. 2021

Gardernetværk samler ind til en stor gave til Dronningen, en af dem der ikke kan retunered med Post Danmark