Log på Bliv medlem

Gardergaven til Dronningens 50-års regeringsjubilæum

Den nye vagtbygning ved Marselisborg Slot

Hendes Majestæt Dronningen markere sit 50-års regeringsjubilæum til januar 2022. Vi har i Gardernetværk gået og tænkt på, hvad vi kunne finde på at give Dronningen som en passende gave. I denne proces blev vi opmærksomme på, at der var et stort ønske om at få etableret en ny vagtbygning ved Marselisborg Slot. Da vi fra flere af vores yngre medlemmer har hørt, at det er en nedslidt (og grim) bygning, lå det lige for, at Gardernetværk stod i spidsen for en indsamling af penge, så den gamle bygning kunne blive erstattet med en ny.

DER SKAL SAMLES ca. 10 mio. kroner til opførelsen af den nye vagtbygning

Det gode formål

Der er to overordnede formål med at skaffe midler til en ny vagtbygning.

  • For det første synes vi, at garderne skal have de bedste forhold, når de holder vagt. Den nuværende bygning lever ikke længere op til det, som man med rette kan forvente, der stilles til rådighed for garderne på vagt.
  • For det andet er den nuværende bygning – som nævnt – ikke særlig køn. Tidligere lå der en mere charmerende bygning, som man kan se nedenfor. Der kan du også se nogle billeder af den nuværende bygning, samt ikke mindst billeder af den nye bygning, som trækker linjer tilbage til den gamle bygning, men som lever helt op til nutidens krav.

Den Oprindelig Vagtbygning

Den Nuværende Vagtbygning

Den Kommende Vagtbygning

Den nye vagtbygning

Den nye bygning er er tegnet af arkitektfirmaet Kjaer & Richter i Aarhus, og projektet er lavet i samarbejde med Livgarden, Forsvarets Efterretningstjeneste og ikke mindst Kongehuset. Det er også herfra, at vi har erfaret, at en ny vagtbygning er et meget stort ønske fra vor Dronning.
 
De samlede omkostning til en vagtbygning er ca. 10 mio. kr. Det er selvfølgelig mange penge at skulle samle ind, men vi synes, at det vil være en fantastisk gave at kunne give til jubilæet i januar fra tidligere og nuværende gardere. Får vi mod forventning ikke samlet alle pengene sammen, så vil vi give det vi har fået samlet sammen. Får vi samlet mere sammen, vil de gå til at forbedre gardernes forhold andre steder efter aftale med Kongehuset.

Vil du eller din virksomhed være med i gaven

Vi har nu igangsat en indsamling, og håber, at rigtigt mange vil være med til denne indsamling. Giver man over 1.000 kr. får man sit navn på gavebrevet til Dronningen. Giver man selv eller ens virksomhed mere end 100.000 kr. bliver man inviteret med til et arrangement, der vil blive gennemført ved Marselisborg Slot, når den nye vagtbygning står færdig. Vi vil løbende her på siden fortælle om indsamlingen. 

Sådan bidrager man
Vi har lige fået tilladelse til at samle ind. Indbetaling kan ske til:

Via MobilePay

Indbetalinger via MobilePay kan ske via nummeret 12809, eller via linket nedenfor.

Husk at skriv dit navn i kommentarfeltet.
Indbetaler du mere end 1.000 kr. så send en email med navn og detaljer til michael@gardernetvaerk.dk så vi kan inkludere dig i gavebrevet.

Via Bankoverførsel

Konto i Nykredit
Reg. nr. 5474 
kontonummer 0958324.

IBAN: DK3554740000958324
SWIFT: NYKBDKKK

Husk at skrive navn og mailadresse ved indbetaling.

Gardernetværk takker for støtten

Dækning af indsamlingen

12 aug. 2021

Tarveligt og grimt: Gardere vil forære dronning Margrethe ny vagtbygning ved Marselisborg Slot

13 aug. 2021

Gardernetværk samler ind til en stor gave til Dronningen, en af dem der ikke kan retunered med Post Danmark